Почетна > Свет
Свет

Бура у Пољској због отказаних концерата Пинк Флојда

Роџер Вотерс из Пинк Флојда негирао је да је отказао два концерта у Пољској у оквиру своје светске турнеје 2023. године због реакција на његов став о рату Русије против Украјине.
Фото: Wikimedia Commons/Ctsimp77

Градско веће Кракова ће ове недеље расправљати о предлогу који би Вотерса прогласио за „персона нон грата“, док је одборник Лукаш Вантух позвао становнике града да бојкотују свирке, пише Гардијан.

Раније овог месеца, Вотерс је написао отворено писмо у којем је рекао да запад треба да престане да снабдева оружјем Украјину, оптужујући председника Володимира Зеленског да је дозволио „екстремни национализам“ у Украјини и позивајући га да „стави тачку на овај смртоносни рат“.

Јуче је организатор Лајв Нејшн Пољска саопштио да су концерти Пинк Флојда, који су били заказани за април следеће године у градској арени Таурон, отказани, али нису дали више детаља.

Вотерс је на Фејсбуку демантовао извештаје пољских медија да се његов тим повукао, али је критиковао Вантуха, оптужујући га за „драконску цензуру“ уз поруку „Остави децу на миру“ парафразирајући хит сингл Пинк Флојда.

Роџер Вотерс је додао да је само желео да подстакне Русију и Украјину „да раде на преговорима, а не да ствари ескалирају ка горком крају“.

Švajcarska: Žene će u penziju najverovatnije sa 65 godina

Преузмите андроид апликацију.