Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Булут: Нови Сад – Светска престоница баскета

Поносни смо што је Нови Сад постао први професионални клуб на свету, а жеља нам је и да наш град промовишемо у светску престоницу баскета, изјавио је данас Душан Домовић Булут, првопласирани баскеташ на светској ранг листи већ дуги низ година.
Фото: Pixabay/Free-Photos

„Желимо да Нови Сад буде та тачка на светској баскет мапи у коју ће људи долазити да се едукују, стичу знање. И до сада је доста тимова долазило код нас на кампове, али све то ћемо у наредном периоду подићи на још виши и знатно професионалнији ниво“, објаснио је Домовић Булут.

Екипа Новог Сада ове године изменила је састав, али врхунски резултати нису изостали. После освајања Јунајтед лиге Европе, другог места на турниру Светске серије у Дохи, Новосађани су недавно тријумфовали и на престижном турниру Half Court у Новом Саду, на коме су учествовале најбоље екипе у земљи, и тако се квалификовали за светско финале.

Тај турнир Домовић Булут је искористио да се уз подршку спонзора, у Новом Саду реновира још један терен за баскет.

„То је четврти терен који смо успели да реновирамо у нашем граду и то ме чини веома срећним. Кренуо сам да играм баскет пре више од 25 година тако што смо у мом дворишту од греде и шперплоче направили кош. Ту сам проводио цео дан и мени је то променило живот. Зато користим сваку прилику да искористим свој утицај и новим генерацијама обезбедим боље услове за бављење овом прелепом игром“.

Домовић Булут за Танјуг наглашава да је све пролазно, а да Нови Сад остаје вечно.