Почетна > Србија
Србија

Булатовић: Странку слободе и правде сам напустио због Маринике Тепић

Донедавни потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић изјавио је да је ту странку напустио због Маринике Тепић за коју тврди да ради за Српску напредну странку и да је њен лобиста и додао да ће убудуће наставити да буде самостални посланик.
Фото: Илустрација

Булатовић је на конференцији за новинаре испред Скупштине Србије, у Улици краља Милана, рекао да је у Странку слободе и правде ушао „са много ентузијазма и вере“ да се систем промени, опозиција уједини и да грађанима буде боље, али каже да је Тепић на све начине покушавала да оспори оно за шта се борио у тој причи.

„Мариника Тепић и ја смо имали несугласице неколико година. Борио сам се унутар странке да ту ствар променимо, али је она дезавуисала читаву ствар. Многи добри и поштени људи су отишли у последње време из те странке. Циљ Маринике Тепић је да потпуно уништи људе који су срцем у Странци слободе и правде, који се истински боре за ову земљу.

Једног по једног је одвајала из странке, уништавала један по један одбор, несумњиво покушавајући да разори ту политичку партију“, рекао је Булатовић.

Он је најавио покретање „политичке иницијативе“ заједно са другим функционерима који су одлучили да напусте Странку слободе и правде, те истакао да ће се ускоро знати каква ће то иницијатива бити и како ће се звати.

„Идемо у нову борбу – за село, пољопривреду, за јаку, демократску Србију. Ми волимо Србију, нећемо да будемо опозиција Србији. Крећемо у нову причу, нећемо сарађивати са лажним опозиционарима“, поручио је Булатовић и додао да је већ имао разговоре са свим „искреним опозиционарима“.

На питање да ли планира да сарађује са Странком слободе и правде, Булатовић је рекао да неће бити проблема за сарадњу ако та странка прекине „мешетарење са Тепић која лобира и ако се у будућности показе као права опозициона партија“.

Zbog čega je zatvorena Partizanska ulica? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.