Почетна > Србија
Србија

Брзом саобраћајницом од Шапца до Лознице за пола сата (ВИДЕО)

Сан који грађани Подриња и Мачве сањају деценијама, постаје стварност. Брза саобраћајница од Шапца до Руме интезивно се гради. За годину дана, сан ће се остварити и раздаљина од Шапца до Лознице моћи ће да се пређе за свега 30 минута, брзом саобраћајницом.
Фото: Војводина уживо
У видеу испод можете видети како теку радови:

Нови пут Шабац – Лозница биће дуг 55 километара, имаће четири траке раздвојене разделном траком и заобићи ће сва насељена места кроз која сада пролази магистрални пут М-19.

Фото: Војводина уживо

Због тога ће се између ова два града путовати најдуже пола сата уместо сат времена, а инвестиција је процењена на 247,5 милиона евра.

Фото: Војводина уживо

Подсетимо, модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, у укупној дужини од 77 км, обухватаће три просторне целине: деоница Рума – (Шабац) мост на Сави, у дужини од 22 км ће бити аутопут у пуном профилу, друга целина је мост преко реке Саве од 1,3 км, а трећа деоница је Шабац-Лозница, која се гради у профилу брзе саобраћајнице у дужини од 55 километара.

Такође, од Новог Сада до Руме гради се Фрушкогорски коридор са најдужим тунелом у Србији као и новим мостом преко Дунава.

Радови на брзој саобраћајници између Шапца и Лознице започети су у фебруару прошле године, а самој церемонији почетка радова, присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

– Снови стварају будућност, а само заједно и уједињени можемо да наставимо да развијамо нашу Србију!

Овај велики инфраструктурни пројекат ће умногоме олакшати живот људима у Мачви и Јадру, привући ће многе инвеститоре и довести нове фабрике, а све то значи веће плате и пензије. Ово су километри наде и нове перспективе, изјавио је том приликом председник Србије Александар Вучић.

Tamara Vučić: Mladi su najvažniji motor razvoja svakog društva

Преузмите андроид апликацију.