Почетна > Србија
Србија

Брза саобраћајница до Голупца стратешки важна за Браничево

Изградњом брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац, Пожаревац ће постати прави, моћни, индустријски центар Браничевског округа, и управо овом инвестицијом отвара се једно потпуно ново поглавље за улагања у Подунавље, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка радова на овом пројекту.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић
„Очекујем да до краја следеће године спојимо Пожаревац са Коридором 10 и да омогућимо овом фантастичном граду директну везу најквалитетнијом инфраструктуром са Београдом, Нишем и целом Европом“, рекао је он.

Оценио је да се на овај пројекат превише дуго чекало и да је данас он само један од 10 ауто-путева и брзих саобраћајница које се граде, и то у околностима када је цела Европа практично зауставила све јавне инвестиције.

„Када сви само размишљају како да обезбеде струју и енергенте, ми нисмо одустали ни од једног пројекта. Радимо на ауто-путевима више него икада у нашој историји, више него што смо радили 60-тих и 70-тих година“, рекао је Момировић.

Обиласку радова присуствовали су кинески представници извођача радова, као и директор Коридора Србије Александар Антић који је овом приликом потврдио да је динамика радова добра захваљујући ефикасном процесу експропријације и истакао да је на изградњи „Дунавског коридора“ свакодневно ангажовано око 200 људи са исто толико механизације.

Он је додао да ће се број радника значајно увећати када се почне са радовима на објектима.

Брза саобраћајница аутопут Е75 Београд – Ниш (петља „Пожаревац“) – Велико Градиште – Голубац дуга је 68 километара и допринеће бољој приступачности, али и растеретити саобраћај обилазницама урбаних подручја Пожаревца и Великог Градишта. Утицаће и на развој инфраструктуре, економије, привреде, као и на више инвестирању у том подручју.

Извођач радова на брзој саобраћајници је кинески Шангдонг.

Vučić obišao radove na gradnji stadiona, biće gotov do aprila

 

Преузмите андроид апликацију.