Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Бројне предности мача чаја! А, да ли баш сви смеју и требају да га пију?

Мача чај, познат као природни стимуланс метаболизма, постаје све популарнији због бројних предности.
Фото: Pixabay/mirkostoedter

Овај традиционални јапански чај у праху не само да има благо сладак укус, већ је и богат катехинима и витаминима А, Б, Ц и Е.

Однедавно је омиљен додатак у кафићима, али и у припреми хране.

Осим што стимулише метаболизам и помаже бржем сагоревању масти, мача чај је познат и по својој способности да уклања токсине из тела.

Може се користити не само у напитцима, већ и у смутијима или као додатак разним јелима.

Можете га додати у тесто, њоке, па чак и у супу.

Мача чај је одличан зачин у јелима, али може да обогати и укус домаћег сладоледа или разних посластица.

Важно је напоменути да деца и труднице не смеју да конзумирају мача прах, а опрез је неопходан и особама са хроничним обољењима.

Пре него што почнете да користите мача чај, препоручује се консултација са лекаром или специјалистом.

За припрему чаја прокувајте воду на температури од око 60°Ц, у воду додајте 1-2 грама праха и мешајте док чај не постане пенаст.

Оставите да одстоји три до пет минута и одмах попијте да бисте искористили све предности.

Koja namirnica ima više proteina? Piletina ili jaja?

Преузмите андроид апликацију.