Мача чај, познат као природни стимуланс метаболизма, постаје све популарнији због бројних предности.
Овај традиционални јапански чај у праху не само да има благо сладак укус, већ је и богат катехинима и витаминима А, Б, Ц и Е.
Однедавно је омиљен додатак у кафићима, али и у припреми хране.
Осим што стимулише метаболизам и помаже бржем сагоревању масти, мача чај је познат и по својој способности да уклања токсине из тела.
Може се користити не само у напитцима, већ и у смутијима или као додатак разним јелима.
Можете га додати у тесто, њоке, па чак и у супу.
Мача чај је одличан зачин у јелима, али може да обогати и укус домаћег сладоледа или разних посластица.
Важно је напоменути да деца и труднице не смеју да конзумирају мача прах, а опрез је неопходан и особама са хроничним обољењима.
Пре него што почнете да користите мача чај, препоручује се консултација са лекаром или специјалистом.
За припрему чаја прокувајте воду на температури од око 60°Ц, у воду додајте 1-2 грама праха и мешајте док чај не постане пенаст.
Оставите да одстоји три до пет минута и одмах попијте да бисте искористили све предности.
Преузмите андроид апликацију.