Почетна > Србија
Србија

Брнбаић и Толкач о ситуацији у Украјини, подршка избеглицама

Премијерка Ана Брнабић састала се данас новим амбасадором Украјине у Србији Володимиром Толкачом, са којим је разговарала о актуелној ситуацији у тој земљи и могућностима подршке украјинском народу и избеглицама који се налазе у Србији.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је изразила дубоку забринутост и жаљење због ситуације у Украјини и истакла да две земље и два народа имају традиционално добре и пријатељске односе, саопштено је из Владе Србије.

Премијерка је рекла да је Србија опредељена за поштовање међународног права, уважавање територијалног интегритета Украјине и мирно решавање спорова, и спремна да пружи сву могућу помоћ и подршку избеглима из ове земље, који тренутно бораве у Србији.

Амбасадор Толкач је захвалио на хуманитарној помоћи коју Србија пружа угроженим украјинским цивилима, као и на хуманим условима по највишим стандардима које омогућава расељенима, укључујући и боравишне и радне дозволе.

Украјински амбасадор представио је план опоравка и обнове земље и позвао Србију да подржи ове активности.

Брнабић је поновила да се Србија залаже за мирно решавање спорова и подржава све напоре који су усмерени на преговоре две стране и нагласила да ће Србија са пажњом наставити да прати ситуацију и пружа подршку украјинском народу.

Сута топло, до 35 степени

Преузмите андроид апликацију.