Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Плате и пензије ће расти више него инфлација

Председница владе Ана Брнабић најавила је данас повећнаје плата у јавном сектору и повећање пензија за 12,1 одсто од 1. јануара, наводећи да ће плате и пензије расти значајно више него инфлација.
Фото: Pexels/Pixabay

Брнабић је гостујући на Првој поручила да смо без икаквих најава рестрикције ушли безбедни у ову тешку зиму, континуираним растом плата, пензија и минималца.

„Континуирани раст плате, пензије и минималца смо остварили тако што смо преузели на себе, односно да се плаћа из буџета, подигли смо неопорезиви део доходка, на тај начин смо смањили порез и тај трошак преузели на себе“ истакла је Брнабић.

Она је причала и о ситуацији са Русијом и увођењем санкција, наводећи да је председник Србије Александар Вучић предвидео још у фебруару ситуацију која се тренутно дешва, те је закључак Савета за безбедност Србије остао неизмењен већ девет месеци.

„Када је у питању увођење санкција Русији, најтежи притисци су били да ће повући све инвеститоре из Србије, што смо ми успели да одбранимо, а сматрам да су страни инвеститори дошли јер им треба стабилност у смисли да не скачу цене енергената“, поручила је Брнабић.

Стабилност Србије, како је рекла Брнабић, огледа се у томе да имамо најјефтинији гас, док је једино за индустрију јефтинији у Мађарској, а када је реч о електричној енергији, јефтиније за индустрију су Црна Гора и Босна и Херцеговина.

Bez recesije, poskupljenja struje i gasa ispod dvocifrenog

Преузмите андроид апликацију.