Почетна > Србија
Србија

Брнабић: За Виолу фон Крамон владавина права само фраза

Премијерка Србије Ана Брнабић саопштила је данас да је посланица у Европском парламенту Виола фон Крамон још једном показала да су за њу термини „владавина права“ и „људска права“ само „празне фразе које лепо звуче, али ништа не значе“.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Она је то навела у реаговању на објаву на Твитеру Фон Крамон да „Влада Србије сигурно ангажује консултанте за хумор када припрема извештаје о владавини права и стандардима људских права“.

Премијерка је у одговору на тој друштвеној мрежи подсетила да право значење „владавине права“ подразумева пуну примену Бриселског споразума, а да „људска права у најмању руку подразумевају право гласа“.

„Приштина брутално крши оба и то уз вашу пуну подршку. На сву срећу, у Европској Унији постоје људи који, за разлику од вас, заиста верују и у владавину права и у људска права. Овде завршавам даљу расправу“ , написала је Брнабић и закључила да је „расправа са лицемерима губљење времена“.

Брнабић је раније оштро реаговала на објаву Виоле фон Крамон у којој саркастично коментарише састанак председника Србије Александра Вучића и Турка Даудова, саветника чеченског лидера Рамзана Кадирова.

Mali: Budžet za 2023. godinu danas na vladi, 5. decembra u parlamentu

Преузмите андроид апликацију.