Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Усвојена Стратегија за младе до 2030. године

Премијерка Ана Брнабић саопштила је да је Влада данас усвојила Националну стратегију за младе до 2030. године, која је један од најважнијих докумената који се бави положајем младих.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је навела да је овај документ одредио приоритете омладинске политике до 2030. године и зато је важно што су се у процес његовог креирања и доношења укључили управо они којих се ово највише тиче – млади.

Брнабић је истовремено захвалила организацијама цивилног друштва које су највише допринеле овом документу наводећи Кровну организацију младих Србије, Националну асоцијацију практичара/ки омладинског рада, Националну асоцијацију Канцеларије за младе
Омладински савез удружења ОПЕНС и Центар за омладински рад.

„Преко 2000 њих је кроз различите начине учествовало у овом процесу, а сигурни смо да ће се још више укључити приликом креирања Акционог плана, који ће пратити Стратегију“, навела је Брнабић.

Најзначајније новине у Стратегији се односе на препознавање и стандардизацију локалне омладинске политике и механизме како сви ресори могу да издвајају више средстава за младе и допринесу међусекторске сарадњи у области подршке младима.

Set pravosudnih zakona početkom februara pred poslanicima

Преузмите андроид апликацију.