Почетна > Србија
Србија

Брнабић у Сингапуру о потенцијалним економским улагањима

Председница Владе Ана Брнабић састала се данас у Сингапуру, у оквиру дводневне посете, са преседником Азијске банке за инфраструктурне пројекте (AIIB) Ђином Лићунгом. Са којим је разговарала о потенцијалним економским улагањима.
брнабић
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Премијерка је упознала председника AIIB о реформама које спроводи Србија. Фокусирана на нова улагања у иновације и развој, саопштено је из кабинета премијерка.

Како се наводи, ово је била прилика да разговарају о сарадњи у области финансирања инфраструктурних пројеката у Србији. Која ће, како је саопштено, у будућности реализовати заједно.

Премијерка је истакла да је поносна што је Србија члан Азијске банке за инфраструктурне инвестиције.

Банка је почела с радом 2016. године, замишљена као регионална финансијска институција, али јој је приступио велики број чланица ван Азије. Резолуцијом Одбора гувернера AIIB, Србији је у децембру 2018. године одобрен пријем у чланство.

Председница Владе састала се данас у Сингапуру и са Марком Реибортом, председником компаније „Boston Dynamics“. Најпознатијом светском компанијом за роботику.

Он је, у циљу напретка у области вештачке интелигенције, најавио оснивање Института за вештачку интелигенцију, што омогућава потенцијалну сарадњу са AI институтом и научницима у Србији, саопштено је из кабинета премијерке.

Како је наведено, Брнабић и Реиборт су разговарали и о отварању огранка за истраживање и развој у Србији.

Премијерка Брнабић је упознала са реформама које спроводи Србија, пре свега у области образовања и дигитализације.

Borelj: Sastanak Beograda i Prištine na najvišem nivou ako bude napretka

 

Преузмите андроид апликацију.