Почетна > Србија
Србија

Брнабић у посети Сингапуру,на Блумберг форуму нове економије

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравиће сутра и у среду, 16. новембра, у посети Републици Сингапур, где ће учествовати на Блумберг форуму нове економије.
брнабић
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

У оквиру посете, премијерка Брнабић састаће се са председницом Сингапура Халиме Јакоб и Теом Чи Хеном, старијим министром и министром за националну безбедност Сингапура.

У делегацији са председницом Владе Србије биће министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић.

У оквиру посете планирани су сусрети са представницима више компанија и институција: Азијском инфраструктурном инвестиционом банком, компанијом Boston Dynamics, AI Singapore (Национални програм за вештачку интелигенцију), Sila Nanotećnologies, Bayer Pharmaceuticals, Temasek, и други.

Такође, планиран је обилазак Биополиса, кампуса који обезбеђује простор за активности биомедицинског истраживања и развоја и промовише сарадњу између приватног и јавног сектора.

Током посете Сингапуру, биће уприличена церемонија уручења патентног писма почасном конзулу Републике Србије у Републици Сингапур Келвину Ченг Ерн Лију, а поводом отварања Конзулата Републике Србије у Републици Сингапур, најавила је Влада Србије.

Vučić uputio saučešće povodom eksplozije u Istanbulu

Преузмите андроид апликацију.