Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Брнабић: Србија постала светска сила у одбојци

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Србија постала светска сила у одбојци, те да су спски одбојкаши и одбојкашице од 2017. својој земљи донели 34 медаље.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић

Током обиласка радова на изградњи Националног тренажног одбојкашког центра на Новом Београду, Брнабић је рекла да је реч о 13 златних медаља,12 сребрних и седам бронзаних те да је одбојка један од најтрофејних спортова у Србији.

„Предуслов за континутинет тих врхунских резултата је да се нашим спортистима, када овај центар буде завршен у мају 2025. добију услове достојне светских првака и њиховом раду и таленту, да би и будуће генерације могле да буду тако успешне“, рекла је Брнабић.

Она је истакла да је успесима српских спортиста допринела и Влада Србије, тако што је више него дупло повећала улагање у спорт.

Национални тренажни одбојкашки центар биће површине од 20,3 хиљада квадрата, а вредност пројекта је 22,4 милиона евра. Рок за завршетак је нешто мање од две године.

Центар ће имати три сале за тренинг, две сале за одбојку на песку, смештајне капацитете за спортисте, пратеће спортске објекте и припадајући пословни простор, односно медицински центар, теретану, ординацију за спорт и две гараже.

Menadžer Seltika Ejndž Postekoglu zvanično novi menadžer Totenhema

Преузмите андроид апликацију.