Почетна > Србија
Србија

Брнабић: СНС је набоље променио положај жена у Србији

 Српска напредна странка (СНС) је многе ствари у Србији променила набоље, а једна од њих је и положај жена, изјавила је вечерас повереница Градског одбора СНС и председница Владе Србије Ана Брнабић.
Она је на трибини „Жене-енергија која покреће свет“ коју је поводом 8. марта, Међународног дана жена организовао општински одбор Српске напредне странке Палилула оценила да су жене одговорнији део нашег друштва.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Оне се данас налазе на руководећим местима у многим управним окрузима. У Скупштини Србије жене чине више од трећине посланика, а међу њима је највећи број из СНС“, рекла је Брнабић и додала да девет министарстава у Влади Србије воде жене, да је жена на челу Народне банке Србије, да је републички јавни тужилац жена.

Најважније промене у земљи, међу којима је и побољшање положаја жена, према њеним речима покренуо је председник Србије Александар Вучић.

Обраћајући се присутним женама у Центру за културу „Влада Дивљан“ потпредседник СНС и министар одбране Милош Вучевић је истакао да је поносан што је део владе чији је председник жена, што жене чине велики део парламента, али и што су жене успешне у многим другим пословима који се више сматрају мушким па их има у војсци, раде као возачи у градском саобраћају, постижу добре резултате у спорту.
„И Србија је женског рода. Ви треба да нас покренете и призовете памети да у овим тешким временима исправно поступимо и претекнемо, да се као земља развијамо, имамо више деце“, поручио је он и додао да жене више него мушкарци подржавају Александра Вучића и да су потребне Српској напредној странци.
Трибини су присуствовале и министарке Маја Гојковић, Маја Перовић, Дарија Кисић.

У забавном делу програма учествовали су солисткиња опере у Српском народном позоришту Наташа Тасић Кнежевић, глумац Растко Јанковић, група Трио Пассаге а организована је и модна ревија.

Usvojena nova uredba o dodeli subvencija majkama za kupovinu prve nekretnine

Преузмите андроид апликацију.