Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Скупштина мора да ради, никада се нећемо повући

Посланици опозиције почели су, како су данас најавили, да блокирају рад парламента, седнице на чијем је дневном реду ребаланс буџета, због чега им је председница Владе Србије поручила да се посланици владајуће коалиције неће повући, јер морају да раде за Србију.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Након што је усвојен дневни ред, пете ванредне седнице парламента и након што је усвојен предлог да се одржи заједнички начелни јединствени претрес о свих 25 тачака дневног реда, посланици су устали са својих места и уз звиждуке у повике напоље почели да отежавају рад парламента и излагање председнице Владе Србије Ане Брнабић, која је подсетила да се ребалансом бужета обезбеђује новац за пензионере, мајке и децу.

„Ако они успеју у блокади, нису они блокирали Ану Брнабић и Синишу Малог, Владу Србије, Александра Вучића, нису блокирали никога од нас, имају идеју да спрече да пензионери добију повећање, јер је то повећање предвиђено овим ребалансом. Ако успеју у блокади, што ми не смемо да дозволимо, спречиће да мајке деце до 16 година добију једнократну помоћ, јер је све то предвиђено овим ребалансом бужета“, рекла је Брнабић.

„Ако ми одустанемо, ако се повучемо та деца ће остати без те једнократне подршке и то управо када смо успели да повећамо стопу наталитета. Не смемо да одустанемо, шта год радите, нећемо одустати, борићемо се за мајке за децу, пољопривреднике, … можете да радите шта год хоћете, никада нећемо одустати“, рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да што опозиција буде гласнија, они ће се јаче борити, јер ако опозиција победи, неће бити плата и пензија и неће бити путева и све ће бити онако као што је било када су они били на власти.

Подсетила је да се и Аљбин Курти понашао слично у приштинском парламенту.

Predstavnici opozicije ometali izlaganje premijerke, postavljeno obezbeđenje

Преузмите андроид апликацију.