Почетна > Србија
Србија

Брнабић са Братуом: Важна подршка ОЕБС-а у реформама

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом и истакла да изузетно цени подршку те мисије у свеобухватним реформским процесима.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Она је навела и да цени стручну и техничку помоћ и подршку, пре свега у областима владавине права, медијских слобода и реформи правосуђа, као и унапређења сарадње институција и цивилног сектора, саопштено је из владе.

Брнабић је посебно захвалила на експертској подршци у изради и имплементацији Медијске стратегије и Акционог плана, као и у изради медијских закона.

Говорећи о реформи правосуђа, Брнабић је рекла да је Влада недавно усвојила сет предлога правосудних закона који за циљ имају даље јачање владавине права и стварања независног и самосталног судства и тужилаштва.

Брату је поручио да ће ОЕБС наставити да пружа подршку и у процесу реформе правосуђа, и у другим важним питањима и спровођењу реформи.

На састанку се разговарало о наставку планирања активности Мисије ОЕБС у Србији и сарадњи са надлежним државним институцијама.

Petković: Svečlja nije pročitao dogovor, Priština krši sporazum o KM tablicama

Преузмите андроид апликацију.