Почетна > Србија
Србија

Брнабић са Билчиком и Немецом о актуелним питањима

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се јуче са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора ЕП за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом, са којима је разговарала о актуелним питањима.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

На почетку састанка чланови делегације ЕУ упутили су изразе најдубљег саучешћа поводом трагичних догађаја који су потресли Србију и истакли да је народ Европске уније уз Србију.

Председница владе је истакла да је оформљена Радна група за ментално здравље и подршку младима коју чине експерти из различитих области како би смо свима пружили неопходну и адекватну помоћ.

Брнабић је истакла да је приоритет Владе Србије и председника Србије Александра Вучића очување мира и стабилности и да су увек спремни за разговор са представницима опозиције како би чули њихове захтеве и нашли заједничко решење.

Посланик Билчик се у име делегације Европског парламента захвалио премијерки на отвореном разговору.

Он је потврдио решеност Европског парламента да пружа подршку Народној скупштини Србије у јачању демократских институција и правила у циљу неговања културе дијалога, наведено је у саопштењу владе.

Посланици Европског парламента су саслушали ставове опозиционих странака и сада се састају са партијама владајуће коалиције.

Сутра ће се састати и са председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем.

Састанку су присуствовали амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Емануеле Жиофре и бивши посланици у Европском парламенту Кнут Флекенштајн и Алојзе Петерле, који су се сагласили са премијерком да је дијалог кључан за очување мира и стабилности, наведено је у саопштењу.

Lajčak i Eskobar 5. i 6. juna u Beogradu i Prištini

 

Преузмите андроид апликацију.