Почетна > Србија
Србија

Брнабић са АЦЕБА о унапређењу сарадње и новим инвестицијама

Председница Владе Ана Брнабић данас је, са представницима Америчко-централноевропске пословне асоцијације (АЦЕБА), разговарала о могућностима унапређења сарадње и новим инвестицијама.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Састанку су, поред председника Асоцијације АЦЕБА Ерика Стјуарта, присуствовали и представници 16 америчких компанија, као и представници удружења, саопштено је из Владе.

Брнабић је истакла да су САД један од највећих страних инвеститора у Србији и навела да су током протекле деценије економски односи две земље у успону, али и да постоје могућности за нове инвестиције и унапређење трговинске размене.

Председница Владе је присутне упознала са приоритетима рада Владе, подвукавши да су кључни сектори енергетика, привреда, пољопривреда, здравство, инфраструктура и информационе технологије.

Брнабић је представила и економске, технолошке и инвестиционе потенцијале наше земље.

Премијерка је нагласила да је потребно фокусирати се на развој вештачке интелигенције која се може применити у различитим областима, од здравства до ауто-индустрије.

Интерес Србије је да се са чланицама ове Асоцијације развија привредна сарадња која ће заузети важно место у дијалогу са САД, рекла је Брнабић.

Према њеним речима, Србија ће и даље успешно радити на унапређењу билатералних односа.

Представници компанија су премијерки представили могућности и изразили интересовање о сарадњи у привредним областима погодним за улагања, условима пословања, посебно о потенцијалима и перспективама у Србији и региону као целини, као и пласману производа на тржишта земаља са којима Србија има потписане уговоре о слободној трговини.

АЦЕБА је водећа америчка пословна асоцијација фокусирана на сарадњу са земљама Централне и Источне Европе.

Gojković: Uprkos naprecima u mnogim sferama ženama i dalje potrebni podsticaji

Преузмите андроид апликацију.