Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Колико год било гадно, правда ће бити задовољена

Премијерка Србије Ана Брнабић саопштила је вечерас да хрватском председнику Зорану Милановићу „помињање убистава деце јесте гадљиво, али убијање није“, реагујући на Милановићеву изјаву да је Вучићево помињање побијене српске деце постало „неподношљиво гадљиво“.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Милановићу је спомињање убиства деце гадљиво, али убијање није. Човек озбиљно истанчаног укуса. Видите, нама је убијање деце гадно и неопростиво. Нећемо стати, тразићемо правду за ту децу заувек. И правда ће бити задовољена, колико год то вама било гадно и на сметњи“, поручила је Брнабић на Твитеру.

Милановић је, поред осталог, данас рекао да му је прича о деци ““постала неподношљиво гадљива“, поводом изјаве председника Вучића о случају злочина током акције „Олуја“ на Петровачкој цести, да Хрватска не мари за убијену српску децу.

Милановић сматра и да би Србија требало да одговори шта су на том месту радили српски војници, тенкови и оклопна возила, као и да Србија нема „моралну ауру“ да суди о догађајима током распада Југославије.

Сматра и да се Загреб према Београду понша „џентлменски“, иако је, како тврди, Србија напала Хрватску.

Vulin: Poštovati teritorijalni integritet Srbije bar koliko i Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.