Почетна > Србија
Србија

Брнабић и Вучевић: Одбранили смо се од хакерских напада

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је током хакерских напада групе Анонимуси оборен само један сајт – сајт РХМЗ који није у оквиру државног управљања сајтовима и додала да ће то морати да се промени.
брнабић
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

„Ниједан није био угрожен. То не значи да смо довољно снажни, морамо још да радимо. Ко жели да сруши наше сајтове то не може“, рекла је она на конференције за новинаре у Дому гарде у Топчидеру.

Министар одбране Милош Вучевић је одговарајући на питање новинара о сајбер нападима рекао да су били континуирани напади на сајт Војске Србије, односно Министарства одбране, али да су ВБА и друге структруре које су биле ангажоване успешно извршиле одбрану тих портала.

„Могу да кажем да смо се одбранили од тих хакерских напада. Анализирали смо из којих је држава све био покренут тај сајберт напад, био је из региона, било је нешто из Европе, али смо оспособљени да се одбранимо од таквих напада“, рекао је Вучевић новинарима.

Он је додао да ће у наредном периоду морати још више да се води рачуна јер ће, како каже, то бити све присутније.

„Неки показују да имају нескривена непријатељства и не баш најбоље жеље према нашој држави што нас упозорава да отворимо очи, да се умијемо и погледамо истину директно, а не да живимо у заблуди да су сви добронамерни па нама отрпилике Војска не треба или цео систем одбране“, рекао је Вучевић.

Vučić: Radićemo bespilotne letelice i dronove, prijem do 5.000 mladih u specijalne jedinice

Преузмите андроид апликацију.