Почетна > Србија
Србија

Брнабић и Вишковић договорили даљу координацију

Председница Владе Ана Брнабић и премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарали су данас на радном ручку о темама везаним за енергетику, снабдевање тржишта прехрамбеним производима и конкретне заједничке пројекте са Српском.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Председница владе истакла је да је снабдевање енергентима питање од посебног интереса како за Србију, тако и за регион и оценила да је неопходно остварити заједнички, регионални приступ, како би се осигурали неопходни енергенти за предстојећу зиму. Она је навела да је иницијатива Отворени Балкан добра платформа за решавање овог питања у интересу читавог региона.

Премијер Вишковић је казао да Република Српска настоји да осигура све неопходне ресурсе потребне за зиму у светлу актуелне ситуације на светском тржишту.

У овом тренутку, према речима премијерке Брнабић, у току је више виталних пројеката, на којима Србија и Република Српска раде заједно, од којих су најзначајнији они у области енергетике и инфраструктуре.

Брнабић и Вишковић су договорили даљу координацију у реализацији ових пројеката и међусобну подршку по питању снабдевања тржишта неопходним производима битних за грађанство, саопштено је из Владе Србије.

Objavljena konačna lista želja učenika za upis u srednje škole

Преузмите андроид апликацију.