Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Грађани ће бити задовољни новим мерама

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је са председником Србије Александром Вучићем и министром финансија Синишом Малим радила калкулације и прорачуна да се види шта може додатно да се предузме од економских и политичких мера и да ће грађани бити задовољни мерама које ће у среду бити објављене.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Она за тв Пинк није прецизирала које мере ће бити усвојене, али је рекла да су до касно синоћ разговарали о њима.

На питање о притестима који се последњих недеља одржавају у Београду, она је казала да се све више кристалише да је једини захтев протеста оставка или глава председника Србије Алексанадра Вучића.

„Само мањи део њих који за себе кажу да су ненасилни изјашњава се да је за то да Александар Вучић оде, а лов на њега искристалисао се као главни захтев протеста“, рекла је она и додала да је сасвим јасно, што се види и из пријаве протеста, да њих организује део опозиције Србије и да је поента да они не желе да се власт у Србији смени на улици.

То према њеним речима потврђује и данашња изјава Радомира Лазовића из Зелено-леве коалиције који је, како је навела, за „Данас“ рекао да би они да Вучић буде смењен, али да одговара пред судом за кршење закона и да је то победа за коју се боре.

„Тајкунски медији преносе да је Вучић наводно рекао да неће препустити власт без избора, али он то није рекао наводно него јавно и отворено. Власт у Србији ће се освајати само на изборима и ако народ на изборима каже да не жели нас него неке друге, ми ћемо им препустити власт“, рекла је Брнабић и навела да је онима који организују протесте и медијима који их подржавају неприродно што Вучић не жели да препусти власт без избора.

RHMZ upozorava na lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom

Преузмите андроид апликацију.