Почетна > Србија
Србија

Брнабић данас у посети Косову и Метохији

Председница Владе Србије Ана Брнабић борави данас у једнодневној посети Косову и Метохији.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

То је њена прва посета јужној покрајини од 2017. године, када је први пут изабрана за премијерку.

Брнабић ће током посете обићи Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић.

Заједно са премијерком у посети су и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

Брнабић ће у Косовској Митровици обићи први мултимедијални центар на северу Косова и Метохије и Духовну академију, после чега је предвиђена посета манастиру Бањска, у општини Звечан.

После тога, у општини Лепосавић, председница Владе ће посетити социјално угрожену породицу браће Радосављевић, која се званично усељава у нову кућу изграђену средствима Владе Србије, а преко Канцеларије за Косово и Метохију.

Премијерка ће посету Косову и Метохији завршити у општини Лепосавић, где ће обићи породично пољопривредно газдинство.

Посета премијерке Косову и Метохији најављена је у четвртак, 1. септембра, у складу са Споразумом о званичним посетама, саопштила је раније Влада Србије.

Како се наводи, посета има за циљ да пренесе поруке за очување мира и стабилности, у оквиру којих се једино може остварити останак и опстанак Срба на Космету.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да предстојећа посета Брнабић КиМ за Србе у јужној покрајини има посебну тежину и значење, јер показује да је њихова држава увек уз њих.

Председник Српске листе Горан Ракић каже да посета премијерке Косову и Метохији шаље јасну поруку да је Србија опредељена за мир и стабилност, али и опстанак и останак на овим просторима.

Ракић је за РТС рекао да долазак Брнабић на Косово и Метохију значи много свим Србима на тим просторима, а потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је да нема бољег тренутка за посету премијерке Косову и Метохији.

Симић је за Танјуг рекао да долазак председнице Владе има значај пре свега због великог броја пројеката који, како наводи, значе живот за Србе на КиМ, а реализују се захваљујући Влади Србије, председнику Александру Вучићу и премијерки.

Градонацелник Северне Митровице Милан Радојевић рекао је за Танјуг да је посета премијерке вазна, не само за грађане Косовске Митровице, већ и за све Србе на КиМ, као и да очекује да велики број Срба са КиМ данас поздрави премијерку у њеној првој посети јужној покрајини од 2017. године.

Brnabić sutra u poseti Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.