Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Данас састанак са Вучићем на ком ћемо припремати седницу Владе

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће се у току дана састати са председником Србије Александром Вучићем, са којим ће разговарати о његовом присуству на седници Владе у четвртак, као и да све грађане Србије тада очекују лепе вести.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

„Данас ћу имати састанак са председником Александром Вучићем на ком ћемо припремати ту седницу Владе, јер сам у среду у Паризу са министром финансија Синишом Малим где се боримо да Београд буде кандидат за домаћина Међународне Специјализоване изложбе ЕXПО 2027 јер бисмо волели да то доведемо у Србију како бисмо читавом свету показали шта имамо да понудимо“, рекла је премијерка Брнабић.

Она је подсетила и на то да нема проблем са тим да понуди оставку на место председнице Владе Србије и да иде на изборе.

„С обзиром на писања тајкунских медија, само да буде јасно – у сваком тренутку сам спремна да, као председница Владе, поднесем оставку и то председник Александар Вучић зна и, за сада, одбија. Можда се предомисли“, навела је Брнабић раније на Твитеру.

Она је додала да се као председница Владе не плаши ничега и да зна да се ни Вучић не плаши ничега јер заједно раде најбоље што умеју за добробит Србије.

„Иза Александра Вучића остају путеви, брзе пруге, фабрике, радна места ствари о којима ми до пре 7-8 година нисмо могли ни да сањамо, док велики део опозиције каже како нама Моравски коридор ни не треба јер су за њих људи који тамо живе грађани другог реда“, рекла је премијерка Брнабић гостујући на телевизији Хепи.

Она је додала да иза Вучића остаје и брза пруга до Новог Сада, ускоро и до Суботице и да данас Србија има чему да се нада.

„Клинички центар Ниш је изградио Вучић са тимом, затим Клинички центар Србије, као и здравствене станице у сваком селу. Ја сам понудила оставку председнику, али сам ту да бих радила нешто за своју земљу, бескрајно сам поносна што сам део тима Александра Вучића и никада се тога нећу одрећи јер је он све дао за ову земљу“, рекла је Брнабић.

Премијерка је додала да је она увела електронску управу у Републику Србију, да Е-управа није ни постојала, већ црвене – мастиљаве књиге, као и да је 2017. године уведено програмирање у школама и уложено 60 милиона евра да ђаци могу да користе дигиталне уџбенике.

Говорећи о протестима који су били одржани у суботу 3. јуна, рекла је да је на тим протестима један од говорника био и Иван Ивановић.

„Господин Иван Ивановић је био један од говорника на протесту, сви ти људи знају шта је он причао, да не постоји ниједна традиционална вредност коју он није увредио. Ако је он популаран и представља ту елиту ненасилне Србије, то показује интегритет људи који су тамо били. Ја не бих ишла ни на један скуп на коме је Иван Ивановић јер знам шта је све раније причао“, рекла је Брнабић.

Она је додала да на протестима има и људи који раде за Владу Србије као постављена лица, функционери и да сваки дан долазе на посао.

„Сваки дан долазе на посао као функционери у тој влади, која је ваљда донела све најгоре овој Србији, која је ужасна, насилна, покварила ово друштво, и као поносни функционери које је поставила та влада, тај Александар Вучић, та Српска напредна странка, та Ана Брнабић, дођу на посао и не кажу да им је ужасно и да мрзе шта су влада и политичке елите које су тренутно на власти направиле од Србије. Не, они и даље седе као функционери те владе“, рекла је Брнабићева.

Она је додала да никада не би била у влади за коју мисли да је упропастила Србију.

„На тим ненасилним протестима имате и фотографију обешеног Александра Вучића, због чега сам реаговала исте вечери. Ставила сам се у те ципеле, како би свом детету објаснила шта то представља. Они се хвале сликама деце које су довели на протесте, а како објаснити детету слику обешеног Вучића?“, рекла је премијерка Брнабић.

Vučić: U sredu mnogo važnih vesti za građane Srbije

Преузмите андроид апликацију.