Почетна > Србија
Србија

Брнабић честитала информатичарима освајање медаља у Мађарској

Председница владе Србије Ана Брнабић честитала је данас екипи најбољих информатичара из средњих школа освајање медаља на 35. Међународној информатичкој олимпијади у Мађарској.
Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић

Екипа је одабрана на основу низа такмичења у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете.

„Од срца честитам Илији Кондакову, ученику ‘Интернационалне школе Прима’ у Београду и Милошу Милутиновићу, ученику ‘Рачунарске гимназије’ у Београду, на освајању сребрне медаље и Филипу Бојковићу, ученику ‘Математичке гимназије’ у Београду и Немањи Мајском, ученику ‘Гимназије Вељко Петровић’ у Сомбору на бронзаним медаљама. Ви сте понос Србије! Показали сте да су знање, таленат и жеља за учењем, сигуран пут ка успеху и међу најјачом светском конкуренцијом“, поручила је премијерка, а наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима Владе Републике Србије.

Премијерка је истакла да су они пример свих оних вредности којима се тежи у реформи образовног система и дигиталном описмењавању младих за вештине које доноси 21. век, како би ученици били што спремнији за послове будућности.

„Уверена сам да вас чека још много сличних успеха у каријери“, наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Sve osnovne i srednje škole u Subotici čuva policija

Преузмите андроид апликацију.