Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Бриселски споразум не може се преносити на друге

Бриселски споразум је потписан 2013. године, он мора да се спроведе и не може се преносити на неке друге споразуме, рекла је данас у Сингапуру за Танјуг председница Владе Србије Ана Брнабић.
брнабић
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Она је то изјавила коментаришући наводне предлоге међународне заједнице, пренете у појединим медијима, о деескалацији ситуације на северу КиМ. Међу којима се истиче захтев да се о оснивању Заједнице општина са српском већином. Чије је формирање већ предвиђено бриселским споразумом, разговара у оквиру француско-немачког плана за решење косовског питања.

Премијерка је истакла да је Бриселски споразум први споразум о нормализацији и да он мора да се имплементира.

„Он је већ договорен, он је већ потписан и његова имплементацију гарантује Европска унија. Не можете да кажете ‘Београд је испунио све договоре из Бриселског споразума, а то што Приштина није испунила, па шта да се ради’, то није фер“, истакла је премијерка.

Како каже, овде је на линији читав кредибилитет ЕУ.

„Потпис високог представника ЕУ је на том документу, ја не знам како можемо уопште да разговарамо о таквим стварима и надам се да је то лажна вест или полуинформација, зато што не би имала никаквог смисла“, оценила је Брнабић.

Lajčak sa Bisljimijem o tablicama: Hitno pronaći rešenje

 

Преузмите андроид апликацију.