Почетна > Бизнис
Бизнис

Британски тржишни регулатор забранио крипто берзу Бајненс

Британски финансијски регулатор (ФЦА) забранио је рад популарној платформи за трговање криптовалутама Бајненс.
Фото: Pixabay/MichaelWuensch

„Бајненс Маркитс Лимитиду није дозвољено да предузима било какве активности у Великој Британији које подлежу регулисању“, наводи се у саопштењу ФЦА, преноси америчка тв станица CNN.

Бајненс, једна од највећих крипто берзи на свету, омогућава инвеститорима да онлајн купују и тргују криптовалутама.

„Ниједан ентитет у Бајненс Групи не поседује било који тип одобрења, регистрације или лиценце за обављање регулисаних активности у Великој Британији“, додаје се у саопштењу.

Трговање криптовалутама није директно регулисано у Великој Британији

Трговање криптовалутама није директно регулисано у Великој Британији, а за друге сродне активности, попут продаје финансијских деривата, потребно је одобрење.

Фото: Pixabay/Aaron Olson

Саопштење такође садржи упозорење о волатилности крипто тржишта.

„Пазите се огласа на интернету и на друштвеним мрежама који обећавају високе поврате на улагања у крипто имовину или производе повезане са крипто имовином“, поручује ФЦА.

Забрана у Великој Британији дошла је након вести да су јапански регулатори у петак послали упозорење Бајненсу у којем су навели да та платформа можда ради у тој земљи без одговарајућег одобрења. Бајненс такође више неће пружати услуге корисницима у Онтарију, у Канади, од 31. децембра јер су и тамошњи регулатори појачали надзор над крипто тржиштем.