Почетна > Србија
Србија

Британски гардијан оценио Београд као врхунску дестинацију

Познати британски дневни лист Гардијан је направио листу европских градова који се обавезно морају посетити у овој години. На основу рецензија и гласова британских туриста, међу градовима које посетиоци не треба никако да пропусте да обиђу нашао се и Београд.
Фото: Unsplash/dimitrije_milenkovic

Британски лист Гардијан је међу европским градовима које туристи треба неизоставно да посете издвојио и престоницу Србије. Београд је одличан за истраживање Балкана, наводи се у репортажи. Британски туристи за Београд кажу да је одлична комбинација шармантног старог и новог дела града са модерном архитектуром, град у ком се осећа покретачка енергија.

Од осталих градова из региона, Британци издвајају и Сарајево, за које кажу да је невероватно лепо, гостољубиво и место богато културним садржајима. Окружено планинама са три стране, Сарајево је место на којем се сусрећу не само различите временске прилике. Ту се сусрећу и различите културе и религије. Град је пођеднако прихватао сваки утицај, па се то може видети у архитектури, у обичајима и у свакодневици становништва.

Од осталих градова Европе који су на листи налазе се Падова, Болоња и Лука из Италије, као и Мелиља из Шпаније.

Из Бугарске им се посебно допао Пловдив, као и Велс у Енглеској.

Vučić: Dolazak kompanije Rivijan veliki uspeh za našu zemlju

Преузмите андроид апликацију.