Почетна > Бизнис
Бизнис

Британија почела преговоре о слободној трговини са Израелом

Британија је данас покренула преговоре о слободној трговини са Израелом с циљем јачање веза у сектору услуга и технологије, у настојању да склопи нове трговинске споразуме након изласка из Европске уније.
Фото: Pexels/Dominika Gregušová

Постојећи трговински споразум између две земље темељи се на старом споразуму ЕУ који не садржи посебне одредбе о услугама, саопштила је влада у Лондону, додајући да обим трговинске размене тренутно вреди 5,0 милијарди фунти (6,0 милијарди долара) годишње, преноси Ројтерс.

„Велика Британија и Израел су и модерне, високотехнолошке суперсиле, али су наши тренутни трговински односи заснован на споразуму из 1995. године, пре него што су паметни телефони, интернет и пружање дигиталних услуга трансформисали глобалну економију“, изјавила је министарка трговине Ен-Мари Тревелијан.

Према њеним речима, удруживање снага две економије доградњом трговинског споразума „подстаћи ће трговину, подржати радна места и помоћи да наш економски однос подигнемо на виши ниво“.

Влада процењује да би постизање споразума могло да повећа извоз услуга из Велике Британије за до 78 милиона фунти од чега би корист имало више од 6.000 предузећа.

U slučaju nestašice gasa u Austriji zatvaraju se škole

Преузмите андроид апликацију.