Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Браво, лавице – Србија кроз преокрет и драму до финала!

Одбојкашице Србије пласирале су се у финале Европског првенства у Београду победом над Турском резултатом 3:1 (32:34, 28:26, 25:23,25:13).
Фото: Танјуг/AP/Дарко Војиновић

Преко 10.000 гледалаца у Арени је уживало у спектакуларној одбојци са обе стране мреже, али што је за нас још важније, у феноменалној игри и победи изабраница Зорана Терзића.

Оне ће у суботу од 20.00 играти за злато и одбрану европске титуле освојене пре две године.

Противнице ће бити одбојкашице Холандије или Италије које се од 20.00 часова састају на истом месту.

Тешко је описати шта је све на овом мечу учинила Тијана Бошковић, најбољи светски коректор, оборивши на овом мечу светски рекорд.

Она је, наиме, у првом сету распалила по лопти и послала је на другу страну брзином од 110,3 километара на сат. То никоме до сада није пошло за руком у историји мерења брзина у одбојци.

Турска је боље почела и имала је константну разлику на својој страни. Тада је селектор Терзић направио измену и уместо Бианке Буше увео Катарину Лазовић.

То није утицало на исход првог сета, који се у невероватној драми решио у корист гошћи резултатом 34:32, али је и те како имало утицаја на крајњи исход.

Јер, Каћа Лазовић је била главни покретач преокрета Србије, фасцинантном енергијом и игром у пољу, али и веома прецизним смечевима када је то било потребно.

У новој драми у другом сету круцијална је била управо та енергија са оба краја терена, али и у средини, где је блок прорадио од момента када је Србија губила резултатом 21:18.

Уследила је фантастична серија након тајм-аута и драма на разлику овог пута отишла је на нашу страну.

Још вести из спорта прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.