Почетна > Србија
Србија

Бранбић данас отвара дводневну конференцију о екологији

Премијерка Ана Брнабић отвориће данас на Копаонику дводневну „Регионалну look up еко конференцију“ која ће се на осам панела бавити темама зелених технологија, обновљивих извора енергије, циркуларне економије, електричних возила, нових начина градње, коришћењем отпада као горива, енергетском ефикасношћу и зеленим воодоником као енергентом будућности.
Фото: Танјуг/Ненад Михајловић

На отварању Конференције ће говорити и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Други дан конференције отвориће министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и мкинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.

На панелима ће говорити министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, министар грађевинарсгтва, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и ммкинистрака рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.

Међу учесницима су стручњаци из региона за наведене области, инвестициони саветник за ОИЕ Матјаж Улцар из Словеније, саветник за енергетику у Влади Северне Македоније Виктор Андонов, стручњак за област заштите животне средине из Хрватске Виктор Симончић и професор Срђан Тодоровић из Републике Српске.

Осим њих, говориће представници Светске банке, УНДП-а, компаније „Зиђин“, немачког удружења биогасних
постројења, професори машинског, електритехничког, рударско-геолошког и рударско-геолошког факултета у Београду и други стручњаци.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Преузмите андроид апликацију.