Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Ботасу ВН Турске, Ферштапену водство у шампионату

Возач Мерцедеса Валтери Ботас тријумфовао је на кишној Великој награди Турске, испред Макса Ферштапена и Серхија Переза из Ред Була.
Фото: Танјуг/AP

Финац је успео да материјализује своју јучерашњу пол позицију и дође до своје 10. победе у каријери, а прве у овој сезони.

Овим резултатом променила се и ситуација у генералном пласману, где је Ферштапен сада преузео прво место, док Хамилтон сада заостаје шест поена за њим.

Трка је вожена по мокром асфалту, што је донело посебну неизвесност и занимљиве стратегије, поготово у самом финишу.

Четвртопласирани је трку завршио Леклер, испред Луиса Хамилтона који је задржао пето место испред Пјера Гаслија и Ланда Нориса.

Феноменалан је био Саинц који је кренувши са зачеља дошао до осмог места, а првих 10 употпунили су Ленс Строл и Естебан Окон.

Валтери Ботас је водио од старта трке, а пратио га је Макс Ферштапен заједно са Шарлом Леклером. Хамилтон се брзо са 11. позиције пробио у првих пет, а прве промене у врху виђене су након половине трке.

Пнеуматике су заменили сви сем Леклера и Хамилтона, који су наизглед покушали трку да заврше на истом сету гума за промењиве услове на којима су је и започели.

Леклеру се тај ризик није исплатио, како су га остали возачи сустигли, а након тога је Моначанин променио пнеуматике и нашао се на четвртој позицији. Хамилтон је ипак заменио гуме након чак 51 круга, и на стазу изашао на петој позицији, коју је одбранио од Гаслија и Нориса.

Преузмите андроид апликацију.