Почетна > Свет
Свет

Борис Џонсон почасни грађанин Кијева

Градско веће Кијева прогласило је данас бившег британског премијера Бориса Џонсона за почасног, саопштио је градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко.
Фото: Leon Neal/Pool Photo via AP
„Градско веће Кијева донело је одлуку да великом пријатељу Борису Џонсону додели звање Почасног грађанина Кијева“, написао је Кличко на свом Телеграм каналу.

Кличко је захвалио бившем премијеру Џонсону на подршци Украјини и позвао га да му лично уручи признање, преноси РИА Новости.

У августу је у „Алеји храбрости“ у Кијеву откривена табла с именом Бориса Џонсона, а компанија Украјинске железнице доделила му је картицу лојалности као редовном путнику.

Заједница козака Чернигова одлучила је да га прогласи за козака под именом Борис Чуприна, а Национални универзитет Ивана Франка у Лавову у октобру му је доделио почасни докторат.

Борис Џонсон се, док је био премијер Велике Британије, залагао за активно снабдевање Украјине оружјем, предложио је покретање обуке украјинским трупама са могућношћу да буде обучено до 10.000 војника за четири месеца.

Mađarska će ratifikovati zahtev Finske i Švedske za NATO

 

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.