Почетна > Свет
Свет

Борељ: Данас без договора, настављамо разговоре

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност изјавио је да делегације Београда и Приштине данас нису постигле договор у дијалогу у Бриселу, али да је договорен наставак разговора наредних дана.
борељ
Фото: Танјуг/AP/Kenzo Tribouillard

Како истако, до 1. септембра до када је одложена одлука Приштине о пререгистрацији возила и личним документима, има још времена и да он неће одустати од тражења решења.

„Нисмо стигли до договора, али ово није крај приче. Оба лидера сагласила су се да процес треба да се настави наредних дана“, рекао је Борељ на конференцији за новинаре после данашњих разговора у оквиру дијалога Београда и Приштине у којима су учествовали председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Борељ је истакао да су лидери сагласни да треба наставити разговоре и тражити решење за смиривање ситуације на КиМ.

„Видели смо тензије око таблица, докумената. Не желимо да видимо тензије у наредном периоду и стране ће бити одговорне за евентуалну ескалацију. Нажалост, нисмо дошли до договора данас, али оба лидера су рекла да процес треба да се настави и то ће се десити у наредним данима. Ја не одустајем. Морамо да тражимо решења“, поручио је Борељ.

Шеф европске дипломатије каже да верује да су Вучић и Курти разумели да не постоји алтернатива дијалогу, као и да су се сложили да се настави са дискусијом у наредном периоду, да се процес нормализације убрза.

Bez izjava Vučića u Briselu, predsednik se obraća sutra

Преузмите андроид апликацију.