Почетна > Свет
Свет

Болсонаро током свог мандата потрошио пет милиона долара са службене картице

Подаци са кредитне картице бившег бразилског председника Жаира Болсонара откривају да је он потрошио пет милиона америчких долара током четверогодишњег мандата, а само на једну вечеру у ресторану потрошио је више од 21.000 долара.
Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Peres

Нова бразилска влада је на свом сајту објавила извод о стању рачуна службене картице бившег шефа државе.

Приступ кредитној картици је уз Болсонара имао и његов тим од 21 особе, пренеле су агенције.

За разлику од својих претходника, Болсонаро је био тајанствен када је реч о трошковима, али његов наследник Луис Ињасио Лула да Силва одлучио је да то обелодани.

Тако је Болсонаро на годишње одморе 2019., 2020. и 2021. потрошио више од 235.000 америчких долара.

Приликом једне посете бензинској пумпи потрошио је скоро 14.000 долара те 286.000 на неколико боравака у луксузном хотелу у Гуаруји, летовалишту недалеко од Сао Паола.

Чини се, ипак, да је Болсонаро највише трошио на богате ручкове и вечере. Током посете релативно јефтином ресторану у Боа Висти, у држави Рораима, председничком картицом је плаћен рачун већи од 21.000 долара.

Током четири године је у једној пекари у Рио де Жанеиру оставио више од 71.000 долара, а једна куповина је износила скоро 11.000 долара.

Та свота је потрошена дан након свадбе Болсонаровог сина и уочи бајкерског скупа који су на улицама Рија организовале Болсонарове присталице.

Medvedev: Kišida bi trebalo da izvrši sepuku

Преузмите андроид апликацију.