Почетна > Свет
Свет

Болсонаро поднео захтев за добијање шестомесечне америчке визе

Бивши бразилски председник Жаир Болсонаро поднео је захтев за добијање шестомесечне америчке визе, што указује на то да можда нема намеру да се скоро врати кући, где га чекају одређене правне процедуре, пренео је АП.
Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Peres

Вест о пријави први је објавио „Фајненшел тајмс“, цитирајући Болсонаровог адвоката за имиграциона питања, Фелипеа Алешандра.

Након што је АП контактирао његову адвокатску фирму, вест је потврђена.

Болсонаро је напустио Бразил и отишао у америчку државу Флориду 30. децембра, два дана пре него што је инаугурисан његов ривал Луиз Инасио Лула да Силва.

Недељу дана касније, неколико хиљада Болсонарових присталица упало је у најважније државне зграде, тражећи да се пониште избори и Лула прогласи губитником на председничким изборима одржаним прошлог октобра.

У Бразилу испитују да ли је Болсонаро имао било какву улогу у подстицању напада на председничку палату, Конгрес и Врховни суд у Бразилији.

АП наводи да се претпоставља, али да не постоји званична потрврда, да је Болсонаро ушао у САД на А-1 визу која се даје шефовима држава.

Уколико је тако ушао, има 30 дана да или напусти САД или да регулише свој статус са Министарством за унутрашњу безбедност.

Болсонаро је одсео у кући у Орланду, на Флориди.

SAD 11. maja ukidaju vanrednu situaciju uvedenu zbog korona virusa

Преузмите андроид апликацију.