Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Боља координација сарадње Универзитета са институцијама у иностранству

Ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић састао се у Ректорату Универзитета са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александром Софићем.
универзитета
Фото: Универзитет у Новом Саду

Сусрету су такође присуствовали проректор за међународну сарадњу проф. др Сабина Халупка-Решетар, проректор за наставу и студентске активности проф. др Ђорђе Херцег и проректор за науку и уметност проф. др Никола Јорговановић, као и Видосава Ендерић, помоћник покрајинског секретара и Ивана Вујков, шеф Канцеларије за међународну сарадњу Универзитета.

Током састанка је разговарано о интензивирању сарадње Универзитета и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, у циљу боље координације сарадње са институцијама у иностранству.

Њих закључује Покрајински секретаријат кроз споразуме о сарадњи са различитим регионима у другим државама, с друге стране, Универзитет, као једини државни универзитет у АП Војводини, који тренутно има преко 150 активних међународних споразума са партнерским универзитетима у иностранству.

Поред тога, имајући у виду да је интернационализација високог образовања у Србији један од приоритета Стратегије развоја образовања до 2030. године, те да је циљ да се у Србију привуче што већи број страних студената, од значаја је национални програм „Свет у Србији“.

У оквиру овог програма су страним студентима на располагању стипендије за учење српског језика, што представља предуслов за праћење наставе на високошколским интитуцијама у Србији.

У том смислу, указују се и нове прилике за Универзитет у Новом Саду, а у складу са његовом Стратегијом интернационализације, која је усвојена 2018. године.

Univerzitetski kampus – oaza mira

Преузмите андроид апликацију.