Почетна > Свет
Свет

Болдвин повукао окидач којим је убијена Халина Хачинс

Истрага ФБИ-а показала је да је амерички глумац Алек Болдвин повукао окидач пиштоља који је усмртио Халину Хачинс на сету филма „Руст“, што показује да је глумац давао неистините изјаве поводом овог случаја, пренео је „Sky News“.
болдвин
Фото: WikimediaComonns/Gage Skidmore

Иако је у извештају смрт Халине Хачинс окарактерисана као „несрећа“, ново истраживање ФБИ-а показало је да меци нису могли бити испаљени без физичког контакта, што је довело у питање изјаве глумца Болдвина.

„Смрт је наступила прострелном раном грудног коша. Преглед доступних извештаја органа за спровођење закона није показао уверљиве доказе да је ватрено оружје намерно напуњено муницијом на снимању“, стоји у извештају.

Додаје се да на темељу доступних информација, који укључује непостојање очите намере наношења повреда или смрти, начин смрти класификован је као несрећа, чиме је закључан извештај.

Подсећања ради, глумац је раније изјавио да није повукао окидач и да не поседује сазнање како се прави метак нашао на сету.

Власти су оштро осудиле продуценте филма, међу којима је Болдвин, због непоштовања сигурносних протокола наплативши казну од 136.793 долара.

Nova tužba protiv Boldvina, scenario nije zahtevao pucanje

Преузмите андроид апликацију.