Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Боксери Србије на припремама на Златибору; Пиперски: Желимо медаље и место на ОИ

Најбољи боксери Србије, сениори, омладинци и јуниори, налазе се на Златибору, где се припремају за серију изазова током 2023. године.
ZФото: Танјуг/БСС

Под будним оком стручног штаба на чијем челу је селектор Милан Пиперски, као и велико појачање угледни тренер из Казахстана Болат Нијазимбетов, ради око 50 боксера са жељом да освоје што више медаља за Србију.

„Почели смо годину у којој нас очекује много изазова и прилично згуснут календар базичним, односно општефизичким припремама на Златибору. План је да будемо овде 21 дан, припреме теку у најбољем реду, очекује нас много важних такмичења ове године, имамо задате циљеве и надам се да ћемо их остварити“, рекао је Пиперски новинарима на Златибору.
Већ после ових припрема идемо за Бугарску, где ћемо наступити на најјачем турниру на свету Странџат купу, са А селекцијом, додао је он.

„После тога у марту имамо у плану заједничке припреме у Београду са селекцијама Француске, Ирске и још неким јачим тимовима, након чега ћемо имати традиционални Београдски победник, где ћемо имати јаку и велику конкуренцију. У априлу план је да одемо у Казахстан, једну од водећих земаља на свету када је бокс у питању и већ у мају чека нас првенство света, за нас веома битно и важно у Узбекистану“, истиче Пиперски.

Након Ташкента опет следе мини припреме и одлазак за нас најважнији турнир ове године, квалификације за Олимпијске игре, које су планиране на Европским играма у јуну у Пољској (Краков), наглашава селектор.

„У другом делу године имаћемо и Европски шампионат до 22 године, а напоменуо бих да је просек година наших репрезентативаца, оних који су рођени у Србији, 20. Сви су млади и сматрам да је важно да на том такмичењу освојимо што више медаља, што сјајних и једноставно, уводимо их у врхунски бокс, стадијум где можемо очекивати од њих да освајају и олимпијске медаље“.

Пиперски је нагласио значај чињенице да су, уз сениорске медаље са Светског и Европског првенства, млади српски боксери прошле године освојили три медаље на Европском шампионату у Поречу.

„Са правом смо ту где смо и реално би било очекивати да освојимо неку медаљу на Светском првенству, као и да неко од наших боксера избори пласман на Олимпијске игре и после дуго времена имамо ту представника“.

Такође, брзо ће 2024. година када смо домаћини ЕП за сениоре и сениорке, важно такмичење за нас и за нашу земљу.
„Волео бих да ова година прође као што смо замислили и планирали и да на крилима тог континуитета освојимо што више медаља на шампионату Европе код нас у Београду 2024“, закључио је Пиперски.

Растку Симићу, омладинском вицешампиону Европе, наредна сезона биће прва сениорска.

„Прешао сам из омладинаца у сениоре и биће знатно теже. Радимо напорно на припремама да бисмо што спремније дочекали такмичења
За сада ми је основни циљ да уђем у репрезентацију, стичем искуство, следеће године је Европско за младе до 22 године, ту верујем са могу да се борим за медаљу, а у будућности да освајам медаље на највећим такмичењима“, изјавио је Симић.

Алмир Мемић, боксер од којег се много очекује, рекао је да је година почела одлично, да се на припремама ради добро и да очекује адекватне резултате.

„Имамо новог тренера из Казахстана, одличан је стручњак и помоћи ће нам да остваримо што боље резултате. Прошлу годину сам завршио перфектно са „Златном рукавицом“, очекујем да тако наставимо и у Бугарској, а затим и да на Светском првенству освојимо бар једну медаљу“, поручио је Мемић.

Ова година могла би да буде прекретница у каријери некадашњег јуниорског шампиона Европе Семиза Аличића.
„Очекује нас напорна година, вредно радимо за оно што нас очекује. Мислим да ће моје прво такмичење бити „Београдски победник“ и даћу све од себе да изборим место у репрезентацији за Светско првенство и Европске игре“, поручио је Аличић.

Омер Аметовић истакао је да је његов циљ да освоји медаљу за Србију на шампионату света.
„Даћу све од себе да дођем до медаље у Ташкенту, за Србију, мој клуб, себе. И да се на најбољи начин одужимо за ове фантастичне услове које имамо на припремама“, рекао је Аметовић.

Фудбалери Звезде победили Лустенау на крају припрема у Турској

Преузмите андроид апликацију.