Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Боје које ће доминирати у 2024. години: Према фенг шуи правилима за срећу користите их овако

Погледајте које три боје ће у 2024. години бити популарне.
Фото: Unsplash/Jean Philippe delberghe

По избору архитеката и дизајнера ентеријера, 2024. година представља владавину следећих боја: зелене, наранџасте и пинк.

Али како на њих гледати са позиције учења фенг шуија у приступу уређења дома? Како је сваки простор јединствен и као таквом му треба приступити, теже је креирати опште смернице за боје према фенг шуи принципима. Наиме, посебно, простори имају своју рођенданску мапу, у зависности од тога када су изграђени или адаптирани.

При томе, битан утицај имају окружење, тлоцрт, наравно и чланови домаћинства који ту живе, њихови рођендани и активности којима се баве, ако је реч о послу. У складу са наведеним, а ради прецизног одређивања места за боје, најбоље је консултовати се са сертификованим фенг шуи консултантом. У овом тексту стога издвајам неке опште смернице за ове тренди боје.

Зелена боја

Зелена боја припада елементу дрвета. Повезује се са јанг енергијом раста и енергијом пролећне сезоне. Одлично је у дечијим собама – али никад превише. Симболизује раст, виталност и здравље. Одговара источним и југоисточним деловима света.

Такође, повољна је у јужном делу простора, јер тамо храни зону и енергију ватре. Често може бити веома повољна у скоро свим просторијама због добре енергије. Зато се често предлаже у кухињи, а кроз детаље у дневној соби и купатилу, где га уводе биљке и пешкири. Ако изаберете зелену, нећете погрешити. Осим ако не претерујете. Зато што је важно пронаћи баланс.

Наранџаста

Наранџаста боја је прилично јанг енергија, користи се у оним деловима дома који су тамни. Доприноси стварању светлости у тамним деловима простора. Наранџаста је, као што знамо, комбинација црвене, која је од енергије Ватре, и жуте, од енергије Земље. Наранџаста може бити добра у детаљима оријентисана ка југозападном и североисточном делу простора. Ту светлу јанг боју треба поставити у мањим размерама иу сарадњи са фенг шуи саветником, с обзиром на летеће звезде – и одређене рођенданске мапе објекта.

Пинк

Ружичаста је боја енергије Метала, али и Ватре. Мало је пригушеније од наранџасте. У мањој мери је добра у дечијој соби, посебно ако је у западној или северозападној зони. У мањем обиму се може поставити и у друге просторије које се налазе на следећим странама света: запад, северозапад, а мањим делом на североисточној и југоисточној страни простора. Може бити у мањим размерама у дневној соби.

Добра је у комбинацији са белом – јер је бела боја енергије Метала и тиме су и оне усклађене.

Такође се слаже са тамно смеђим или окер детаљима. Наиме, они су повезани са енергијом Земље и тако подржавају и стварају својеврсну равнотежу између два супротстављена елемента – Ватре и Метала. У ентеријеру је боље да има мање ружичасте боје, јер садржи комбинацију два елемента који се међусобно не подупиру, већ су међусобно у контролном односу, што црпи енергију.

Такође, као и наранџасту, треба је користити у мањим размерама иу сарадњи са фенг шуи саветником, с обзиром на летеће звезде – и одређене рођенданске мапе објекта. Добро је играти се и видети како се на крају осећате.

Преузмите андроид апликацију.