Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да правилно одаберете шминку и истакнете своју лепоту

На Интернету постоји много туторијала за шминкање, али не могу све технике показати праву лепоту ваших очију.
Фото: Pexels/Mart production

Козметика може трансформисати било које лице. Ако желимо да очи учинимо изражајним, није довољно нанети слој сенки и нацртати линију ајлајнером. Наношење шминке треба да буде у складу са бојом и контуром очију. Једна од кључних тајни професионалних шминкера је да они врло добро знају коју палету сенки да користе.

Даћемо вам неколико савета како да одаберете шминку којом ћете на најприкладнији начин истаћи боју очију.

Шминка по боји очију

Неке боје сенки пристају неким очима више него другима. Не заборавите да увек примените неутралну базу пре додавања акцента у боји. Одредите нијансу ириса и на посао.

Тамне очи

Власници очију ове боје имају предност: готово све нијансе сенки су погодне за њих. Међутим, ако желите да додате дубину свом изгледу, плави и зелени тонови ће вам дати ефекат који желите. Такође, светле боје као што је злато које се наносе на углове очију могу додати чар.

Плаве очи

Према кругу боја, наранџаста је супротност плавој. Стога ће плавооким дамама одговарати све нијансе браон и теракоте. Поред тога, боље је дати предност мирнијим тоновима. Запамтите да се ова боја очију добро слаже са црним или тамно сивим ајлајнером.

Зелене очи

За разлику од зелених очију, употреба љубичасте палете ће помоћи да се створи светао, сензуалан изглед, савршен за вечерњу шминку. Друге погодне нијансе су розе, бронзане, црвене и црвене. Еиелинер је боље изабрати браон или чак сребро.

Смеђе очи

Ирис код овог типа ока обично мења боју у зависности од осветљења, што треба узети у обзир при избору праве палете сенки. Најскладније изгледају зелене нијансе, пастелне боје, као и сенке са металним ефектом, што ће слику учинити још уочљи.

Čaj od ova 3 sastojka čini čuda: Ojačaće imunitet, smiriće upale i vratiće vam potrebnu energiju 

Преузмите андроид апликацију.