Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Богдановић: Учим децу да воле кошарку и уживају у спорту

Шести по реду кошаркашки камп „Богдан Богдановић“ биће одржан 26. и 27. августа, на теренима КК Партизан на Калемегдану у Београду, саопштио је Богдан Богдановић, српски репрезентативац и играч Атланте.
Фото: Танјуг/AP Photo/Darron Cummings

У саопштењу се наводи да ће овогодишњи камп окупити више од 150 талентованих дечака и девојчица узраста од девет до 15 година који ће имати прилику да уче о основама кошаркашке игре.

„Сам назив кампа указује на то да смо се ове године фокусирали на повратак основама кошаркашке игре. Посебно ћемо се усмерити на неколико главних елемената – технику шута, завршни потез, технику вођења и додавања лопте, као и на игру 1:1. Велику пажњу посветићемо и фер-плеју, дружењу и уживању у самој игри, јер верујем да су то важне лекције за сваког младог спортисту. Радујем се и што ћу да проведем време са децом на терену јер знам колико је мени значило када сам био у том узрасту да добијам савете од играча на које сам се угледао“, истакао је Богдановић.

Камп „Богдан Богдановић“ ће имати хуманитарни и едукативни карактер.

Сва средства прикупљена од котизација биће усмерена на реконструкцију кошаркашког терена ОС С „Павле Савић“ у београдском насељу Миријево, коју похађа више од 2.000 ученика.

Сви полазници кампа имаће прилику да са српским кошаркашем разговарају о правилној употреби друштвених мрежа, о преломним тренуцима у каријери и изазовима са којима се сусретао.

„Драго ми је што ћемо осим о кошарци, да разговарамо и о другим темама, пре свега о екологији. Јако је битно да код деце подигнемо свест да је потребно да воде бригу о свом окружењу, да чувамо природу и наш град. Почев од школског терена на ком проводе време, преко простора испред зграде, обала река или паркова. Јер, наша обавеза је да учимо најмладхе не само да буду врхунски спортисти, већ и квалитетни људи“, додао је Богдановић.

Papajanis zbog povrede propušta meč sa Srbijom

к

Преузмите андроид апликацију.