Почетна > Свет
Свет

Боцан-Харченко: Вучићев став о санкцијама јасан

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је уверен да ће председник Србије Александар Вучић остати при својој политици одбацивања било каквих санкција Русији.
боцан
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Питање притисака и покушаја да се примора Београд да окрене леђа Русији постоји и постојаће, али на основу Вучићевих званичних изјава и да кажем личну ствар, на основу контаката са њим (Харченком) постоји разлог да се каже да је Вучићев приступ одбацивања антируских мера веома стабилан и принципијелан и има разлога да очекујемо да ће се тако наставити“, рекао је Боцан-Харченко за телевизију Русија-24, пренео је ТАС С.

Према његовим речима, Вучићев став је сасвим јасан и дефинитиван у контексту линије коју Србија води стратешки, дугорочно и коју Србија није напустила, укључујући улазак у Европску унију и наставак приступних преговора.

„Друга ствар је што је Запад све захтеве за европски пут Београду свео на три (захтева): придруживање антируским санкцијама, признавање независности Косова и смањење веза са руководством Републике Српске“, рекао је Боцан-Харченко.

Он је истакао да су то захтеви који су најосетљивији и апсолутно неприхватљиви за Београд.

Vučić i Bocan-Harčenko o neodgovornim postupcima Prištine

Преузмите андроид апликацију.