Почетна > Србија
Србија

Боцан-Харченко: Ситуација на КиМ опасна

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да је ситуација на Косову и Метохији опасна, као и да би могла да доведе до обнављања крвопролића.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Ова ситуација је опасна, јер би могло да дође до избијања још већег сукоба, конфликта и обнављања крвопролића на северу Косова. То да може да доведе и до ширења тензија на цео Балкан, или бар на један део балканског региона“, рекао је Боцан-Харченко.

Он је додао да Европска унија и Запад у целини све време показују једностран приступ у решавању проблема.

„Тешко да можете да нађете неки случај или етапу у решавању проблема у бившој Југославији, почевши од 1991. године. Када је Европска унија имала потпуно непристрасан став. И стремљење да се подржи противник Србије увек је било присутно, посебно у решавању проблема Косова“, навео је Боцан-Харченко. Додавши да је Русија подржавала почетак преговора Београда и Приштине, али да није имала било какве илузије, те да ЕУ није одиграла улогу поштеног посредника.

Нагласио је да су договори постигнути пре више од 10 година, а пре свега формирање Заједнице српских општина, остали само на папиру.

Petković: Povređenom Galjku predstoji ozbiljno lečenje zbog teške povrede

 

Преузмите андроид апликацију.