Почетна > Бизнис
Бизнис

„BMW“ гради фабрику батерија у Мађарској

БМВ ће удвостручити улагање у мађарску фабрику у Дебрецину на чак две милијарде евра.
Фото: Unsplash/martinkatler

Наиме, изградиће додатне производне капацитете за склапање високонапонских батерија, извештава Automotive News Europe.

Ново постројење на око 140.000 квадратних метара запошљаваће додатних 500 радника, а олакшаће имплементацију платформе Neu Klasse, посебно логистички, поручују из БМВ-а.

„У Дебрецину градимо најнапреднију фабрику на свету. С нашом iFACTORY постављамо нове индустријске стандарде за производњу возила. Наша улагања наглашавају наш системски приступ имплементацији е-мобилности“, рекао је Милан Недељковић, члан Управе БМВ-а задужен за производњу.

Почетак производње аутомобила и батерија планиран је за крај 2025, када БМВ намерава озбиљније да угрози Теслу на тржишту електричних аутомобила.

С новом платформом за електричне погоне БМВ планира да преполови трошкове ћелија те повећа обим и брзину пуњења за 30 посто у односу на актуелне моделе.

БМВ-ов извршни директор Оливер Чипсе рекао је да ће се иницијално фокусирати на електричне моделе за средњи премијум сегмент, као што је серија 3.

БМВ тренутно саставља батерије на три локације у Немачкој, као и у америчким погонима у Спартанбургу те творници Шенјанг у Кини. Набављаће батерије у Европи од кинеских произвођача КАТЛ и ЕВЕ.

Katar priznaje smrt oko 500 radnika tokom gradnje stadiona

Преузмите андроид апликацију.