Почетна > Свет
Свет

Блокиран мост у центру Будимпеште због пореске реформе

Неколико стотина демонстраната, незадовољни предлогом мађарске владе премијера Виктора Орбана да се повећа пореска стопа за стотине хиљада малих предузећа, блокирало је синоћ Елизабетин мост у Будимпешти.

Протест на Елизабетином или мосту Ержебет, који повезује Будим и Пешту, организовала сатирична и провокативна ванпарламентарна „Странка пса с два репа“ (МККП), преноси МТИ.

На коловозне траке моста постављена је приколица и поред столови и клупе, а говорници који су се обратили демонстрантима, нагласили су негативне последице законских промена које је у уторак одобрио мађарски парламент везано за порез на мала предузећа.

Петер Марки-Зај, бивши кандидат за премијера уједињене опозиције, рекао је демонстрантима да је влади било потребно 100 дана да докаже да су „сва њена предизборна обећања била лаж“.

Протест који је почео у 17:30 и трајао око три сата, протекао је мирно, а полиција је проверавала личне карте неких људи који су исписивали графите по тротоару.

Полиција је на свом сајту објавила да су демонстранти блокирали све траке на мосту и да ће саобраћај бити преусмерен, укључујући и неколико аутобуских линија, наводи МТИ.

Ambasada SAD pozvala svoje građane da odmah napuste Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.