Почетна > Свет
Свет

Блинкен: Напади били неопходни, послата снажна порука

Сједињене Америчке Државе предузеле су неопходне и одговарајуће акције када су покренуле ваздушне нападе на припаднике милиције у Ираку и Сирији, које подржава Иран, изјавио је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен.
Фото: PrtSc/CBS/YouTube

Блинкен сматра да је Вашингтон тиме послао ,,снажну и важну поруку“, преноси Ројтерс.

,,Предузели смо неопходне, одговарајуће и намерне акције које су осмишљене како би се ограничио ризик од ескалације, али и како би послале јасну и недвосмислену поруку одвраћања“, рекао је Блинкен обраћајући се новинарима у Риму.

Најмање пет припадника милиције, коју подржава Иран, убијено је у америчком нападу на источну Сирију, у близини границе са Ираком, саопштила је раније данас сиријска Опсерваторија за људска права, чије је седиште у Лондону.

,,Најмање пет бораца милиције коју подржава Иран убијено је и неколико других је рањено у нападу ратних авиона САД“, навела је сиријска Опсерваторија.

Ова организација која, како наводи Глас Америке, посматра рат у Сирији и која се у прикупљању информација ослања на мрежу извора унутар те земље, истакла је да су војни положаји међу погођеним циљевима.

Сиријска државна новинска агенција САНА саопштила је да је једно дете убијено, а да су рањене још најмање три особе.

Америчко ратно ваздухопловство извршило је још један талас ваздушних удара на положаје проиранских оружаних формација у Ираку и Сирији, као одговор на нападе дронова који су извршени на положаје припадника америчке војске у Ираку.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.