Почетна > Свет
Свет

Блинкен: Били смо у контакту са Русијом због претњи нуклеарним оружјем

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да је Вашингтон био у директном контакту са Москвом због претњи употребе нуклеарног оружја.
блинкен
Фото: Танјуг/AP/Martial Trežini

„Да, били смо у контакту. Веома је важно да Москва чује од нас и зна од нас да би последице биле ужасне. И ми смо то врло јасно рекли“, рекао је Блинкен у интервјуу. Одговарајући на питање да ли су САД биле у контакту са Русијом због претња нуклеарним ратом.

Како је рекао Блинкен, Кремљ има нуклеарни „ланац командовања“, али је и неизвесно да ли би ико рекао руском председнику Владимиру Путину „не“ уколико он одлучи да употреби нуклеарно оружје.

Амерички државни секретар је одбио да подели детаље о томе како ће САД реаговати на евентуалну употребу нуклеарног оружја, али је рекао да администрација има план.

„Председник Бајден је одлучан да, пошто чинимо све што можемо да помогнемо Украјинцима да се бране. Као што чинимо све што можемо да окупимо друге земље да изврше притисак на Русију, овај рат не буде проширен“. Рекао је Блинкен у одговору на питање да ли је то план који би спречио Трећи светски рат.

Tras: Ne bi trebalo da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

 

Преузмите андроид апликацију.