Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Бјелица не путује у Словенију, неизвестан за Европско првенство

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да је Немања Бјелица повредио лист на пријатељском мечу са Црном Гором, да му је потребно мировање и да неће путовати са екипом у Словенију на квалификације за Светско првенство.
Фото: fiba.basketball

„Бјелица је лоше стао, не зна како се повредио. У питању је лист, стављен је у мировање. Неће путовати са екипом у Словенију, остаје овде, а у суботу или недељу ће урадити снимак. Данас се боље осећа, видећемо како ће се све одвијати“, рекао је селектор Пешић на конференцији за медије и додао:

„Ми не играмо само квалификације за Светско првенство, након тога се игра и Европско првенство. Жао нам је што се играчи повређују, али и други се повређују. По правилима ФИБА можемо да чекамо са списком“.

Пешић је обаснио да је завршена прва фаза припрема за ЕП.

„Бобана Марјановића и Богдана Богдановића нисмо позвали, јер су повређени. Богдановић је долазио и посетио екипу у Старој Пазови. Прва фаза припрема је прошла доста добро. Оно што смо планирали је 100 одсто остварено. Радили смо на побољшању физичких способности. Већина од 22 кандидата није играла за репрезентацију у прозорима квалификација за СП. Од 22 играча које смо позвали, Алексеј Покушевски и Никола Јовић нису добили дозволе клубова, док је Ален Смаилагић повређен. Алекса Аврамовић је у фази мировања због тога што је обновио повреду. На Аврамовића и даље рачунамо“, рекао је Пешић.

Poznat spisak odbojkaša za put u Krakov

Преузмите андроид апликацију.