Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Битка за злато: Нека буде као 2015!

Кошаркашице Србије играју против Француске финале Европског првенства.
Фото: fiba.basketball

Србија је до борбе за злато морала да прескочи у драми Шпанију, потом Белгију, а сада је на реду још један домаћин, с тим да се игра у Валенсији са почетком у 21 сат.

Три сата раније заказана је борба за треће место између Белгије и Белорусије.

Дуел Србије и Француске биће својеврсна реприза из 2015. године и финала Евробаскета у Будимпешти, када је екипа Марине Маљковић славила 76:68 и исписала најсветлије тренутке женске кошарке.

„Од како су кренуле припреме, док сам шетала Београдом или Златибором, замишљала сам да играмо финале. То је огроман сан, који се остварио“, први су утисци Маљковић после пласмана у финале.

Француска има моћан тим и фаворит је, али…

„Колегиница са клупе Француске има велику базу, и они су сваке године све јачи. Сада су натурализовали две Американке, две изванредне играчице које комбинују, добили су другу димензију коју нису имали. Страшан тим. Убедљиво најбољи тим на овом првенству, чије је полуфинале било лакше. Били су фаворити и 2015. Ми као и увек идемо тениском концентрацијом, да покушамо да наша борба буде на максимуму свих максимума и да видимо шта ће то да нам донесе. Борба за дрес, борба за Србију. Желели смо да учинимо народ срећним. То није фраза, то нас покреће, посебно јер смо сада затворени од 14. јуна, као у затвору и много је тешко“.

Фото: fiba.basketball

Србија игра за четврту медаљу са великих такмичења, поред још две бронзе – олимпијске и европске.

Са друге стране, Француска их већ има 11 и има улогу фаворита, али нико не сме да отпише српске лавице. Ни у лудилиу!

Па, нека се понови 2015!

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.